Martin Koch

Musiikin johto, lisäykset ja sovitukset

Teksti

Martin opiskeli Royal College of Music -instituutissa ja johtaa nyt Nick Gilpinin kanssa menestyksekkäästi tuotantoyhtiötä ja levystudiota. Hän työskentelee monipuolisesti television, albumeiden ja DVD-projektien parissa.

Hän voitti Tony Award ja Drama Desk Award -palkinnot Billy Elliotista ja sai Grammy -ehdokkuuden MAMMA MIA! -musikaalista.

Yli 14 vuoden ajan hän toimi musiikillisena johtajana Cameron Mackintoshilla, työskennellen produktioiden kuten Les Misérables, Miss Saigon, Cats ja Oliver! parissa. Hänen viimeisimpiä töitään ovat MAMMA MIA! ja Billy Elliot.

Martinin orkestrointiin kuuluvat Just So, Moby Dick, MAMMA MIA! (Tony Award ehdokkuus), Jerry Springer The Opera, Billy Elliot (Tony Award & Drama Desk Award), Bad Girls, Desperately Seeking Susan, Kombat Opera – useita oopperoita BBC TV:lle, Paparazzi ja Cattle Call, kaksi Richard Thomasin balettia ja Shoes Sadler's Wells’ssa. 

Hän on levyttänyt yli 30 albumia, joihin kuuluvat muun muassa Les Misérables (original cast album ja symphoninen äänitys), Miss Saigon, Oliver!, Hey! Mr Producer, MAMMA MIA! (Grammy-ehdokkuus), Jerry Springer The Opera, Billy Elliot, Bad Girls, John Barrowman - The Album ja Shoes.
Hän on toiminut musiikillisena johtajana BBC:lle (Royal Variety Performances ja Sports Personality of the Year) yli kymmenen vuotta, ja säveltänyt, orkestroinut ja ohjannut musiikin Commonwealth Games Glasgow 2020 handover Delhille.

Martin oli vuoden 2012 Lontoon Olympialaisten ja Paralympialaisten neljän seremonian musiikillinen johtaja sekä musiikillinen ohjaaja ja säveltäjä vuoden 2012 Lontoon Paralympialaisten avausseremoniassa.

www.kochandgilpin.co.uk